Salvini razburil s kritiko sankcij proti Rusiji

Svet 04. Sep 202216:17 0 komentarjev
Matteo Salvini
PROFIMEDIA

Vodja italijanske skrajno desne stranke Liga Matteo Salvini je v soboto in danes razburil z izjavami, da sankcije, ki jih je Zahod uvedel proti Rusiji, ne delujejo. Za Radio RTL je dejal, da je Evropa posledično na kolenih. Predsednik Demokratske stranke Enrico Letta mu je na Twitterju odgovoril, da niti "Putin tega ne bi mogel povedati bolje".

“Minilo je že nekaj mesecev, ljudje pa za svoje račune plačujejo dva-, tri- ali celo štirikrat več,” je Matteo Salvini še opozoril v izjavi za RTL in dodal, da se “po sedmih mesecih vojna nadaljuje, blagajne Rusije pa se polnijo z denarjem”.

“Ali sankcije delujejo? Ne. Danes so tisti, ki so bili sankcionirani, zmagovalci, tisti, ki so sankcije uvedli, pa so na kolenih,” je Salvini dan prej zapisal na Twitterju, sankcije pa označil za slabo kalkulacijo.

Na mednarodnem gospodarskem forumu v Cernobbiu, ki so se ga udeležili tudi drugi opozicijski in vladajoči politiki, pa je danes pozval tudi k razmisleku o strategiji, s katero bi “rešili delovna mesta in podjetja v Italiji”.

Eden njegovih glavnih tekmecev na prihajajočih parlamentarnih volitvah, Enrico Letta je v odzivu na Salvinijeve izjave dejal, da ima “občutek, da posluša Putinovo propagando”.

Povezave med Salvinijem in Moskvo v Italiji vzbujajo zaskrbljenost, zlasti po ruski invaziji na Ukrajino.

Toda Giorgia Meloni – skrajno desna kandidatka za premierko, katere stranka Bratje Italije je sklenila zavezništvo s Salvinijevo Ligo – je zavzela jasno stališče, da podpira Ukrajino in sankcije proti Rusiji.

“Če Italija pozabi na svoje zaveznike, se za Ukrajino ne spremeni nič, za nas pa se spremeni veliko. Resna država, ki želi braniti svoje interese, mora zavzeti verodostojno stališče,” je dejala navzočim na forumu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!