Sestra Kim Džong Una predsednika Južne Koreje označila za idiota

Svet 24. Nov 202214:58 0 komentarjev
Kim Jo Džong
PROFIMEDIA

Vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Džong Una je predsednika in vlado Južne Koreje javno ozmerjala z "idioti" ter "marionetami" in "zvestimi psi" ZDA. Besede Kim Jo Džong danes navajajo severnokorejski državni mediji, v Seulu pa so jih že kritizirali, saj da skušajo zanetiti nezadovoljstvo med Južnokorejci, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Takoj ko so ZDA pozvale k neodvisnim sankcijam (proti Severni Koreji), so jo južnokorejske marionete posnemale. To nagnusno dejanje še dodatno ponazarja, da je južnokorejska skupina zvest pes in marioneta ZDA,” je izjavila Kim Jo Džong. Kot je dodala, ne razume, zakaj Južnokorejci pasivno spremljajo, kako predsednik “Jun Suk Jeol in njegovi idioti ustvarjajo nevarne situacije”.

Južnokorejsko zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da po seriji testnih raketnih izstrelitev – vključno z izstrelitvijo medcelinske balistične rakete, ki bi lahko dosegla ZDA – razmišlja o uvedbi neodvisnih sankcij proti Pjongjangu.

Kim je Seulu sporočila, da to ni prava pot. “Nesramne in neumne še enkrat opozarjamo, da bodo sankcije iz obupa ter pritisk ZDA in njenih južnokorejskih marionet le še okrepile sovražnost in jezo” Severne Koreje, je dejala.

Ministrstvo za združitev obeh Korej v Seulu je v odzivu danes obžalovalo “vulgaren jezik”, s katerim je visoka predstavnica Pjongjanga napadla Juna, in obenem severno sosedo obtožili, da skuša med Južnokorejci zanetiti nezadovoljstvo s predsednikom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!