Skrivne kode na Netflixu, ki vam bodo močno olajšale ogled filmov

Magazin 18. Dec 202205:56 4 komentarji
Netflix
PROFIMEDIA

Veste, da ima Netflix skrivne kode, ki vam pomagajo pri iskanju po neskončni knjižnici videovsebin? S kombinacijo številk, ki jih vpišete v brskalnik oziroma iskalno vrstico, se vam odprejo seznami s posameznimi žanri. Objavljamo seznam kod.

Se vam pri brskanju po Netflixu zdi, da vam ves čas ponuja iste vsebine in da ne vidite vsega, kar ponuja? Odgovor je pritrdilen, saj vam platforma za pretočne vsebine predlaga filme, serije in dokumentarce na podlagi vaših interesov in preteklih ogledov.

Netflix namreč uporablja algoritem za prilagoditev izkušnje vsakemu uporabniku. Zbira podatke o navadah uporabnika in tem, kaj je že pogledal. Te podatke platforma uporabi in priporoča podobne oddaje in filme. To pomeni, da vaša prva stran na Netflixu prikazuje samo del celotne knjižnice. Obstaja velika verjetnost, da velikega dela vsebine še niste videli, razen če ste porabili več ur za iskanje.

Vendar obstaja način, da se prikradete mimo njegove omejene izbire in dostopate do popolnih seznamov žanrov z uporabo posebnih kod. Za domačo stranjo Netflix se skrivajo podkategorije, do katerih lahko dostopate prek kod, ki vam omogočajo dostop do vsake kategorije. Vse, kar morate storiti, je, da v iskalno vrstico vpišete eno od kod s spodnjega seznama. Ko to storite, pridete do knjižnic s posameznimi žanri. Po skrivnih kodah lahko iščete od umetniških filmov do dokumentarcev o znanosti in naravi.

V tabeli si poglejte kode za posamezne žanre. Vse kode sicer pri nas ne delujejo, saj ima Netflix regijske omejitve in v posameznih državah določenih vsebin ni na voljo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje