Skrivnostno strmoglavljenje letala v Baltsko morje

Svet 05. Sep 202207:48 0 komentarjev
Cessna 551
Slika je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Zasebno letalo tipa Cessna je v za zdaj nepojasnjenih okoliščinah strmoglavilo v Baltskem morju pred obalo Latvije. Na letalu so bili štirje potniki, pristati pa bi morali v Kölnu v Nemčiji. Latvijski upravi za civilno letalstvo s posadko ni uspelo vzpostaviti komunikacije.

Zasebno letalo je vzletelo iz španskega mesta Jerez de la Frontera ob 14.56, kažejo podatki spletne strani za sledenje poletom FlightRadar24. Čeprav je bilo namenjeno proti Kölnu, je spremenilo pot in se začelo približevati Baltskemu morju. Polet so zaznala tudi Natova letala, ki so mu začela slediti, letalo pa je nato strmoglavilo v morje pred obalo Latvije, v bližini mesta Ventspils. Na krovu naj bi bili štirje potniki.

Piloti vojaških letal Nata in švedski uradniki, ki so spremljali letalo, v pilotski kabini niso opazili ljudi, poroča BBC. “Kontrolorji zračnega prometa niso mogli komunicirati s posadko letala,” so sporočili iz latvijske uprave za civilno letalstvo. Letalo tipa Cessna 551 je bilo sicer registrirano v Avstriji, lastnik pa je bil Španec.

Zmanjkalo mu je goriva

Kot je mogoče razbrati na spletni strani FlightRadar24, je letalo ob 19.37 začelo izgubljati hitrost in višino. Po poročanju nemškega Bilda je posadka kmalu po vzletu poročala o težavah s tlakom v kabini, nato pa so z njo izgubili stik.

Letalo je strmoglavilo po tem, ko je ostalo brez goriva, je za AFP povedal vodja švedske iskalne in reševalne operacije Lars Antonsson in dodal, da potnikov še niso našli. Za zdaj še nimajo odgovora, zakaj je letalo skrenilo s svoje smeri in strmoglavilo.

Zasebnemu letalu je na poti iz Španije proti Baltskemu morju sledilo več vojaških letal. Po strmoglavljenju je na pomoč prispelo več reševalnih ekip iz Latvije, Švedske in Litve.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!