Slovenke zavihale rokave in očistile plažo na Pagu

Magazin 17. Jul 202315:30 11 komentarjev
Slovenke čistile plažo na Pagu.
MORSKI.HR

Štiri Slovenke so očistile del hrvaške plaže Čista na otoku Pag, ki je bila vse prej kot čista. "Napolnile smo štiri vreče za smeti, a bi jih tudi deset, če bi jih imele s sabo," je za hrvaški portal Morski.hr povedala ena od Slovenk.

Štiri Slovenke so zavihale rokave in očistile del hrvaške plaže Čista na otoku Pag pri Kolanu ter del tamkajšnjega hriba.

Po pisanju hrvaškega portala Morski.hr so s sabo imele štiri vreče za smeti. “Našle smo veliko plastičnih vrečk, pokrovčkov, plastenk, razpršil, plastičnih posodic, številne vžigalnike, cigaretne škatlice, vrvi in podobno,” je za omenjeni portal povedala Tanja Skok, ki na Pagu dopustuje s prijateljicami iz Kopra in Izole.

Za portal je še povedala, da bi lahko napolnile tudi deset vreč za smeti, če bi jih prinesle s sabo.

Skok je še pojasnila, da to ni bila prva čistilna akcija, so pa prvič čiščenje fotografirale. “Da bi spodbudile ljudi k podobnim dejanjem in tudi v opozorilo, koliko smeti se žal najde na plažah.” Bi pa k čistejšemu okolju pripomoglo tudi, če bi na tamkajšnje območje postavili zabojnike za smeti, ki jih zdaj ni, še piše portal.

Slovenke čistile plažo na Pagu. Slovenke čistile plažo na Pagu.
MORSKI.HR
Slovenke čistile plažo na Pagu. Slovenke čistile plažo na Pagu.
MORSKI.HR
Slovenke čistile plažo na Pagu. Slovenke čistile plažo na Pagu.
MORSKI.HR

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje