Španijo zajeli močno deževje in poplave

Svet 02. Sep 202111:29 > 13:58 0 komentarjev

Več ur močnega deževja je v sredo v vzhodni Španiji povzročilo poplave. Voda je na nekaterih obalnih območjih odnašala avtomobile in drevesa.

Eno najbolj prizadetih območij je bilo mesto Alcanar v Kataloniji, kjer so po ulicah tekli ogromni hudourniki hitro deroče vode, ki so pred sabo odnašali vse, kar jim je bilo na poti. Pristojne službe so rešile več deset ljudi, ujetih v vozilih, hišah in kampih na tem območju, na spletni strani poroča tiskovna agencija Reuters. Tri ljudi so odpeljali v lokalno bolnišnico zaradi blagih simptomov podhladitve, je v izjavi sporočila katalonska služba za nujne primere. O smrtnih žrtvah niso poročali.

Obilno deževje tudi danes

Zaradi poplav sta bili na območju zaprti dve glavni cesti, železniški promet pa je bil delno ustavljen. Približno 5.000 hiš je ostalo brez električne energije. Lokalne oblasti prebivalce pozivajo, naj ostanejo doma. V sredo zvečer se je močno deževje okrepilo tudi nad Madridom in severno regijo Navarra.

Španija poplave
Eva Manez/REUTERS

Španska meteorološka služba AEMET je opozorila pred možnostjo poplav v osrednjih in severnih delih države, pa tudi vzdolž sredozemske obale, obilno deževje naj bi se nadaljevalo tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!