Starša mladoletnega strelca v Michiganu obtožena nenamernega uboja

Svet 03. Dec 202120:39 0 komentarjev
Michigan
PROFIMEDIA

Pristojno ameriško tožilstvo je starša 15-letnega Ethana Crumbleya, ki je ta teden v zvezni državi Michigan na strelskem pohodu ubil štiri dijake, obtožilo nenamernega uboja. Zakonca Crumbley sta sicer velika zagovornika pravice do orožja.

Okrožno tožilstvo v ameriški zvezni državi Michigan je danes vložilo obtožnico proti staršema 15-letnega Ethana Crumbleyja, ki je v torek na srednji šoli v Oxford Townshipu izvedel strelski napad in ubil štiri dijake. Strelec je med drugim obtožen štirih umorov, sodili pa mu bodo kot odrasli osebi.

Pištolo, ki jo je uporabil v strelskem napadu, med katerim je ranil še sedem oseb, je teden dni prej kupil njegov oče James Crumbley in je, kot kaže, ni zavaroval. Za to tožilstvo odgovornost pripisuje tudi materi Jennifer Crumbley. Oba starša sta zagovornika pravice do orožja in mati je pred leti celo pisala pismo tedanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, v katerem se mu je zahvalila za odločno podporo orožju.

Obtožnice proti staršem mladoletnih strelcev v ZDA so redke. James Crumbly je po besedah tožilke Karen McDonald pištolo kupil skupaj s sinom, ki je o pištoli kasneje objavljal na družbenih medijih. Jennifer Crumbley pa je prav tako na družbenih medijih objavila, da je pištola božično darilo za sina.

Michigan
PROFIMEDIA

Tožilka McDonald je dejala, da so bili v umore vpleteni tudi drugi posamezniki in je zagotovila, da bodo vsi odgovarjali za tragedijo. Motiv za strelski napad še vedno ni povsem jasen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!