Število žrtev eksplozije v zgodovinskem kubanskem hotelu naraslo na 30

Svet 08. Maj 202222:00 > 22:00 0 komentarjev
Hotel Saratoga, Havana
REUTERS/Alexandre Meneghini

Število smrtnih žrtev petkove eksplozije zaradi pokvarjene plinske napeljave v hotelu Saratoga v kubanski prestolnici Havani je do danes naraslo na 30 ljudi. Gasilci še naprej iščejo morebitne preživele. Več deset jih je bilo tudi poškodovanih, v bolnišnici pa je še 24 ljudi.

Zgodovinski hotel v Havani s štirimi nadstropji uradno ni imel gostov, ker je bil sredi obnove, zato je število žrtev presenetljivo veliko. V hotelu so bili zaposleni, ki so se pripravljali na uradno odprtje, načrtovano za prihodnji torek.

Eksplozija je sicer uničila nekaj avtomobilov in avtobusov v bližini hotela, ki je znan po tem, da so v njem prenočevali slavni, kot so Madonna, Beyonce, Rihanna in Mick Jagger. Zaradi eksplozije se je zrušila tudi kupola bližnje baptistične cerkve.

Predstavnik državnega podjetja Gaviota Roberto Calzadilla, ki je lastnik hotela, je razložil, da je do eksplozije prišlo, ko so polnili plinski rezervoar. Zagotovil je, da ni šlo za bombo ali napad, ampak za nesrečo. To je potem zatrdil tudi predsednik države Miguel Diaz Canel, ki je obiskal prizorišče nesreče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!