Stopnjevanje napetosti: novi raketni napadi med Izraelom in Gazo

Svet 23. Feb 202308:20 0 komentarjev

Na Bližnjem vzhodu se stopnjujejo raketni napadi med Izraelom in Gazo. Po včerajšnjem napadu izraelske vojske v Nablusu na Zahodnem bregu je bilo davi z območja Gaze proti Izraelu izstreljenih več raket. Izrael se je odzval z letalskimi napadi na objekte na območju Gaze.

Po sredinem napadu izraelske vojske v Nablusu na Zahodnem bregu, v katerem je bilo po zadnjih podatkih ubitih 11 Palestincev, je bilo davi z območja Gaze proti Izraelu izstreljenih več raket. Izrael se je odzval z letalskimi napadi na objekte na območju Gaze, ki naj bi jih uporabljalo palestinsko gibanje Hamas, poročajo tuje tiskovne agencije.

Izraelska vojska je sporočila, da je bilo davi z območja Gaze proti Izraelu izstreljenih šest raket. Kot je zapisala v izjavi za javnost, je pet raket prestregel njen sistem zračne obrambe, ena pa je padla na nenaseljeno območje. Očividci na palestinski strani so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali, da so videli najmanj osem izstreljenih raket.

Za zdaj ni poročil o žrtvah

Za zdaj ne poročajo o nobeni žrtvi teh napadov. So pa rakete okoli 4. ure po lokalnem času (3. ure po srednjeevropskem) sprožile opozorilne sirene v mestih Sderot in Aškelon nedaleč od Gaze, je sporočila izraelska vojska.

Izraelska vojska se je na raketno obstreljevanje z območja Gaze odzvala z letalskimi napadi na objekte, ki naj bi jih uporabljal Hamas. Kot je danes tvitnila izraelska vojska, gre za obrat za proizvodnjo orožja in vojaški kompleks Hamasa v osrednji in severni Gazi.

Rakete so bile z območja Gaze izstreljene po sredinem napadu izraelske vojske v Nablusu, v katerem je bilo po zadnjih podatkih ubitih 11 Palestincev, več kot 100 ljudi pa je bilo ranjenih.

Izraelske sile naj bi med racijo v Nablusu obkolile eno od hiš, zaradi česar je prišlo do spopadov s palestinskimi borci. Slišati naj bi bilo tudi več eksplozij. Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje v Ramali so bili ubiti stari od 16 do 72 let, med njimi so bili štirje civilisti. Enajsta žrtev je po navedbah palestinskega ministrstva za zdravje, ki ga povzema AFP, umrla v sredo zvečer zaradi vdihavanja solzivca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!