Streljanje na Univerzi v Michiganu: trije mrtvi in najmanj pet ranjenih

Svet 14. Feb 202306:36 1 komentar
Michigan
Profimedia

V strelskem napadu na univerzi ameriške zvezne države Michigan so v ponedeljek zvečer umrli trije ljudje, še najmanj pet je bilo ranjenih, je sporočila lokalna policija. Napad se je zgodil v univerzitetnem kampusu v mestu East Lansing, strelec pa si je po napadu sodil sam.

Strelec, ki ga je policija opisala kot temnopoltega moškega nižje postave, je znotraj enega od poslopij univerze začel streljati nekaj po 20. uri po lokalnem času in ubil dva človeka, je povedal namestnik vodje policije v univerzitetnem kampusu Chris Rozman. Zatem se je peš odpravil v bližnjo stavbo, kjer je ubil še enega človeka.

Policija je v izjavi na Twitterju potrdila tri smrtne žrtve, še pet ljudi so prepeljali v bolnišnico. Nekateri izmed ranjenih so po besedah Rozmana v smrtni nevarnosti. Več sto policistov in drugih predstavnikov varnostnih sil si je nato v kampusu prizadevalo zagotoviti varnost in identificirati ter prijeti osumljenca. Dotlej so vse študente in osebje pozvali, naj ostanejo na varnem.

Kmalu po polnoči je Rozman potrdil, da je domnevni strelec umrl pod lastnim strelom, nedaleč od kampusa. Podrobnosti o žrtvah policija ne razkriva, prav tako zaenkrat še ne morejo reči, ali je imel napadalec povezave z univerzo. Niso pa bili v zadnjih tednih seznanjeni s kakršnimikoli grožnjami za tamkajšnjo skupnost, so še dodali. Univerzo v Michiganu glede na podatke na uradni spletni strani obiskuje več kot 50.000 študentov. Celoten kampus se razteza na več kot 21 kvadratnih kilometrih. Po poročanju tiskovne agencije Reuters so zaradi dogodka pristojni odpovedali vsa predavanja in dejavnosti na kampusu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje