Streljanje v Mercedesovi tovarni v Nemčiji, umrli dve osebi

Svet 11. Maj 202311:30 > 18:51 1 komentar
Tovarna Mercedes-Benz v Nemčiji
PROFIMEDIA

V tovarni Mercedes-Benz na jugozahodu Nemčije sta v streljanju umrli dve osebi. Pridržali so 53-letnega osumljenca.

“To jutro so v prostorih tovarne v Sindelfingnu odjeknili streli,” je dejal tiskovni predstavnik tožilca iz Stuttgarta. Pridržali so 53-letnega osumljenca, motiv za streljanje pa ni znan.

Preiskovalci sumijo, da je bil v streljanje vpleten samo en napadalec. Sprva so sporočili, da je umrla ena oseba, ena pa je bila huje ranjena, a so pozneje potrdili dve smrtni žrtvi.

Do streljanja naj bi prišlo okoli 7.45 po srednjeevropskem času. Policija je sporočila, da je streljanje terjalo dve smrtni žrtvi, obe stari 44 let.

Varnostniki tovarne so kmalu po incidentu pridržali strelca in ga predali policiji. Ta se aretaciji ni upiral, še danes pa ga bodo privedli pred sodišče. Policija je prav tako zasegla orožje, za katero domneva, da je bilo uporabljeno v napadu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“V mislih smo z žrtvami, njihovimi družinami in vsemi sodelavci. Zaradi policijske preiskave, ki trenutno poteka, pa ne moremo podati dodatnih podrobnosti,” je povedal tiskovni predstavnik družbe Mercedes-Benz.

Za zdaj še ni znan motiv za napad. Prav tako ni jasno, ali so se strelec in žrtve poznale. Nekateri zaposleni v tovarni so zaradi napada za danes zaključili z delom.

Mercedes-Benz v tovarni v kraju Sindelfingen, ki leži približno 17 kilometrov jugozahodno od Stuttgarta, proizvaja luksuzno limuzino razreda S. Po podatkih podjetja je na lokaciji zaposlenih približno 35.000 ljudi.

Tovarna Mercedes-Benz v Nemčiji Tovarna Mercedes-Benz v Nemčiji
PROFIMEDIA
Tovarna Mercedes-Benz v Nemčiji Tovarna Mercedes-Benz v Nemčiji
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje