Strelski pohod v ZDA: 18-letnik naključno streljal okoli sebe in ubil tri ljudi

Črna kronika 16. Maj 202308:50 1 komentar
Reuters

ZDA pretresa nov strelski pohod 18-letnika, ki je v mestu Farmington v zvezni državi Nova Mehika ubil najmanj tri ljudi, šest pa jih je ranil. Napadalca, ki je naključno streljal okoli sebe, je ubila policija.

V mestu Farmington v ameriški zvezni državi Nova Mehika je v ponedeljek 18-letnik streljal na avtomobile in zgradbe, pri čemer je ubil tri ljudi, šest pa jih je ranil.

Med ranjenimi sta tudi dva policista. Napadalca je ubila policija, so po poročanju ameriških medijev sporočile lokalne oblasti.

Mladenič se je na strelski pohod po mestu s približno 50.000 prebivalci odpravil okoli 11. ure in domnevno naključno streljal okoli sebe.

Policisti, ki so se odzvali na prijavo, so v nekaj minutah našli napadalca in ga ubili. Napadalec je imel pri sebi najmanj tri kose orožja, med njimi tudi polavtomatsko puško.

Identitete strelca in žrtev še niso sporočili, prav tako ne motiva za dejanje. Stanje vseh ranjenih v strelskem pohodu je stabilno.

O preprečevanju strelskih pohodov v šolah in primernem odzivu nanje smo se nedavno v rubriki Poglobljeno pogovarjali z dr. Jasonom Silvo, profesorjem z oddelka za sociologijo in kazensko pravosodje na Univerzi Williama Pattersona v ameriški zvezni državi New Jersey. Vprašali smo ga, kateri so najbolj učinkoviti ukrepi in katere najpogostejše napake, komentiral pa je tudi nedavne strelske pohode v Srbiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje