Švedska poslanka si je med razpravo v Evropskem parlamentu odrezala lase (VIDEO)

Svet 05. Okt 202220:09 0 komentarjev

Švedska poslanka si je med govorom v Evropskem parlamentu v znak podpore iranskim dekletom, ki po smrti 22-letnice protestirajo, odrezala lase. Podobno sta pred tem že storili francoski igralki Juliette Binoche in Marion Cotillard.

Švedska poslanka Evropskega parlamenta Abir Al-Sahlani si je med govorom v skupščini Evropske unije (EU) v znak solidarnosti s protivladnimi demonstracijami v Iranu, ki jih je sprožila smrt 22-letne Mahse Amini, odrezala lase.

“Dokler Iran ne bo svoboden, bo naš bes večji od besa zatiralcev. Dokler iranske ženske ne bodo svobodne, vam bomo stali ob strani,” je v torek zvečer v parlamentu v francoskem Strasbourgu dejala v Iraku rojena Al-Sahlani. Nato je vzela škarje in povedala “Jin, Jijan, Azadi”, kar pomeni “Ženska, življenje, svoboda”, ter si odrezala čop.

Podobno sta pred tem že storili francoski igralki Juliette Binoche in Marion Cotillard.

Juliette Binoche Juliette Binoche
REUTERS (Instagram). Na fotografiji je Juliette Binoche.
REUTERS (Instagram). Na fotografiji je Marion Cotillard.

Po vsem Iranu že skoraj tri tedne potekajo množične demonstracije, po spletu pa se pojavlja vse več video posnetkov, na katerih se mlada dekleta brez naglavnih rut zoperstavljajo iranskemu režimu. Več o tem najdete v prispevku: Iranske šolarke proti zloglasni paravojaški milici: “Izgini Basidž” (VIDEO).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!