Sydney: po smrtonosnem napadu morskega psa zaprta večina plaž

Svet 17. Feb 202211:28 0 komentarjev
morski pes
David Gray/REUTERS

V avstralskem Sydneyju, kjer je beli morski pes v sredo prvič po skoraj 60 letih smrtonosno napadel moškega, je danes zaprta večina plaž. Oblasti morskega psa, ki je plavalca napadel pred plažo Little Bay na vzhodu Sydneyja, še vedno iščejo.

Plavalca je morski pes napadel v sredo popoldne po lokalnem času, šokirani ribiči in igralci golfa na bližnjih pečinah pa so napad lahko le nemočno opazovali. Žrtev morskega psa naj bi bil 35-letni Britanec, kar je potrdil njegov prijatelj, čeprav policija žrtve uradno sicer še ni identificirala, poroča britanski BBC.

Reševalci so po informacijah o napadu na območje napotili reševalni helikopter in štiri reševalna vozila, vendar je moški umrl, potem ko je utrpel, kot so navedli reševalci “katastrofalne poškodbe”. To je bil prvi smrtonosni napad morskih psov v Sydneyju po letu 1963.

Po poročanju lokalnih medijev je morski pes v dolžino meril “vsaj tri metre”. Plavalec je utrpel hude poškodbe in reševalci niso mogli storiti ničesar, je sporočil inšpektor reševalne službe Novega Južnega Walesa Lucky Phrachnanh.

morski pes
PROFIMEDIA

Oblasti v Sydneyju danes skušajo locirati in ujeti morskega psa med drugim tudi s helikopterji in droni ter s posebnimi vabami. Po poročanju britanskega BBC v iskalni akciji sodelujejo tudi deskarji na vodnih skuterjih, ki patruljirajo vzdolž 25 kilometrov obale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!