Tla v Albaniji stresel močnejši potres

Svet 16. Jan 202309:08 2 komentarja
ESMC
ESMC/TWITTER

Albanijo je stresel močnejši potres. O žrtvah za zdaj ne poročajo, so pa tresenje tal čutili tudi v drugih državah regije.

Albanijo je v nedeljo malo pred 23. uro stresel potres z magnitudo 4,7, je objavil Evropski mediteranski seizmološki center (EMSC). Središče potresa je bilo 23 kilometrov severovzhodno od Tirane. O žrtvah za zdaj ne poročajo, piše bruseljski Euractiv.

Potres so najbolj čutili prebivalci albanske prestolnice, o tresenju tal pa so poročali tudi iz Skopja, Sarajeva in Dubrovnika. Potres so tako čutili v Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji, Grčiji ter na Hrvaškem in Kosovu.

Tresenje je trajalo nekaj sekund in je bilo precej močno, so na družbenem omrežju Twitter ob objavi EMSC pisali prebivalci mest, ki so čutili potres.

Potres je povzročil manjšo škodo v regiji Klos, nedaleč od središča potresa, je po pisanju albanskega časnika Koha sporočil albanski zunanji minister Niko Peleshi.

Kot navaja Euractiv, je potres pri prebivalcih Albanije priklical spomin na še močnejši potres, ki je tla v Albaniji stresel 26. novembra leta 2019. Epicenter potresa z magnitudo 6,2 je bil blizu mesta Drač, ki leži 40 kilometrov zahodno od Tirane. Takrat je umrlo 51 ljudi, več tisoč pa jih je ostalo brez svojih domov, saj so se številne zgradbe porušile oziroma so bile zelo poškodovane.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje