Tolmačka Baby Lasagne navdušila splet (VIDEO)

Magazin 13. Maj 202409:11 2 komentarja
Clare Edwards, tolmačka, BBC, znakovni jezik, Baby Lasagna, Evrovizija
Foto: Zajem zaslona/X

Poglejte, kako energično je britanska tolmačka znakovnega jezika interpretirala pesem hrvaškega predstavnika na Evroviziji.

Po spletu se je razširil posnetek tolmačke BBC v britanski znakovni jezik, ki je energično prevajala pesem Baby Lasagne na letošnji Evroviziji.

Britanska javna televizija že od leta 2015 evrovizijske pesmi prevaja tudi v znakovni jezik in tako največje glasbeno tekmovanje poskuša približati gluhim in naglušnim.

Njihovi tolmači, od katerih so nekateri tudi sami popolnoma gluhi, navdušujejo splet s svojo interpretacijo. Med njimi je zelo popularna Clare Edwards, ki je tolmačila Baby Lasagno. Sama sebe na svojem računu na omrežju X opisuje kot “registrirana tolmačka za britanski znakovni jezik s strastjo do gledališča in glasbe, privilegirana, ker ima najboljšo službo na svetu”.

Clare je seveda Rim Tim Tagi Dim tolmačila tako v polfinalu kot v finalu. Za finalni nastop se je tudi bolj slovesno oblekla. In seveda ponovno navdušila – tako kot hrvaški predstavnik.

V Sloveniji smo v znakovnem jeziku Evrovizijo tolmačili le enkrat, leta 2015, vendar ne v živo, pač pa posnetek, so nam povedali na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Bi pa to večkrat počeli, če bi bila nacionalna televizija za to zainteresirana, so nam še povedali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje