Najbolj odmevne izjave Boruta Pahorja v pogovoru za N1 (VIDEO)

N1 video 06. Jul 202419:15 12 komentarjev

"Brez velikih filtrov in zavor sem povedal tako, kot mislim." S temi besedami je nekdanji predsednik republike Borut Pahor svojim sledilcem sporočil, da je prekinil večmesečni molk. Na enem mestu smo zbrali vse njegove odmevnejše izjave iz intervjuja za N1.

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je za N1 prvič spregovoril o zamiku pri imenovanju novega posebnega odposlanca EU za dialog med Beogradom in Prištino. Za to funkcijo še vedno namerava kandidirati in se ne bo umaknil, saj je prepričan, da je najboljši kandidat in potencialni “game changer”.

Veliko je govoril tudi o napetih razmerah na Zahodnem Balkanu, vzponu skrajne desnice v Evropi, “pičlih” rezultatih vlade in koalicije Roberta Goloba, zatonu tranzicijske levice v Sloveniji in njegovih posledicah, pohvalil pa je tudi vlogo Milana Kučana v času osamosvajanja Slovenije. Zdi se mu povsem mogoče, da bo na naslednjih volitvah spet zmagal Janez Janša, matični stranki SD, ki jo je 15 let tudi vodil, pa članarine očitno ne bo več plačeval.

Celotni intervju z Borutom Pahorjem najdete na vrhu članka, izbor najbolj odmevnih izjav pa v spodnjem posnetku:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje