Toskano stresel potres, s katedrale v Sieni padel omet

Svet 28. Jun 202316:37 0 komentarjev
Katedrala v Sieni
PROFIMEDIA

Italijansko deželo Toskana je stresel potres z magnitudo 3,7 in povzročil manjšo škodo v mestu Siena, kjer je s fasade katedrale padel omet. Nekatere ulice v središču mesta so trenutno zaprte za pešce in promet. Potres je bilo čutiti tudi v Firencah in Empoliju, kjer o škodi ne poročajo.

Epicenter potresa je bil štiri kilometre severovzhodno od mesta Poggibonsi na globini desetih kilometrov. Območje je stresel kmalu po tem, ko so v regiji preizkusili sistem opozarjanja na nevarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalci so iz katedrale v bližnjem mestu Siena in tamkajšnjega muzejskega kompleksa Santa Maria della Scala evakuirali obiskovalce. V katedrali še ugotavljajo celoten obseg škode po potresu. Vsi muzeji v mestu pa bodo preostanek današnjega dneva in v četrtek zaprti.

Zgodovinsko središče Siene je sicer uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Mesto pa je znano tudi po konjskih dirkah Palio, ki privabljajo številne obiskovalce in na katerih se dvakrat na leto pomerijo posamezne mestne četrti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!