Tožilec sodnici: Utišajte Trumpa!

Svet 16. Sep 202309:29 0 komentarjev
Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Posebni tožilec Jack Smith je zvezno sodnico Tanyo Chutkan zaprosil, naj bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu prepove napadalne izjave, saj tako ogroža integriteto sodnega postopka. Zahtevo je vložil pred tednom dni, sodnica pa odločitve še ni sprejela.

Smith želi, da sodnica Trumpu prepove napade na tožilce, nanjo in priče v kazenskem pregonu zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev leta 2020, poroča Politico.

“Prejšnji postopki obtoženca, vključno s tistimi, ki so posledica obtožnice v tem primeru, dovolj jasno potrjujejo potrebo za prepoved,” je zapisal tožilec.

Trump se je na novico odzval na svojem družbenem mediju Truth Social. “Vodim kampanjo za predsednika proti nesposobni osebi, ki je oborožila ministrstvo za pravosodje in FBI, da gre nad političnega nasprotnika in mi ne dovolijo komentarjev? Spuščajo informacije v javnost, lažejo in tožijo in mi ne dovolijo govoriti,” je zapisal Trump.

Tožilstvo vztraja, da Trumpove izjave niso le neokusne, ampak so nevarne, saj so v preteklosti že privedle do nadlegovanja s strani Trumpovih privržencev. Tožilci trdijo, da Trump izkorišča medijske platforme za širjenje laži o svojih kritikih in sodnih postopkih na način, ki podžiga njegove privržence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!