Tožilstvo oprostilo botra srbskega predsednika Vučića: Ne gre za kazniva dejanja

Črna kronika 04. Mar 202422:16 0 komentarjev
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Srbsko tožilstvo Nikole Petrovića, botra srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ni spoznalo za krivega in ga ne bo preganjalo zaradi povzročitve prometne nesreče, v kateri sta bila dva človeka huje poškodovana. V obrazložitvi so zapisali, da je bila raven alkohola v krvi znotraj dovoljenih mej, zaznane prepovedane substance v urinu pa po njihovem ne potrjujejo, da je Petrović vozil pod vplivom drog.

Prvostopenjsko državno tožilstvo v Srbiji je v zvezi s prometno nesrečo, ki jo je 6. marca lani povzročil boter srbskega predsednika Aleksandra Vučića Nikola Petrović, ugotovilo, da je imel Petrović v krvi od 0,1 do 0,2 promila alkohola, kar je pod skrajno mejo.

V njegovem urinu so zaznali kokain, ne pa tudi v krvi, iz česar ni mogoče sklepati, da je Petrović vozil pod vplivom prepovedanih substanc. Navedli so namreč, da ima kokain na funkcioniranje človeka vpliv le, dokler je v krvi. Ugotovili so še, da oškodovanci niso utrpeli poškodb v forenzičnem smislu, nastala premoženjska škoda na avtomobilu pa ni presegla 200.000 dinarjev (okoli 1.706 evrov), zato Petrovićeva dejanja niso označena za kaznivo dejanje.

Ministrstvo za notranje zadeve je 19. marca lani na prvostopenjsko državno tožilstvo vložilo kazensko ovadbo zoper Petrovića zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Osumljenec je v svojo obrambo podvomil o delovanju zavornega sistema na svojem vozilu. Kot potrditev svojih pričanj je priložil tudi mnenje pooblaščenega serviserja.

Nesreča se je zgodila pred slabim letom, ko se je Petrović zaletel v ograjo, pri tem podrl tri stebre, zadel v bližnji avtomobil in poškodoval dve ženski, ki sta potrebovali nujno medicinsko pomoč.

V povezavi s primerom so po nesreči priprli policistko Katarino Petrović, ki je bila osumljena uhajanja tajnih informacij ministrstva za notranje zadeve. 22. februarja je bila nato z odločitvijo višjega sodišča v Valjevu oproščena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!