Tragično nesrečo v Benetkah posnela kamera: avtobus se je prevrnil čez ograjo

N1 video 05. Okt 202309:16 1 komentar

Pristojni so identificirali vse žrtve nesreče avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je umrlo 21 ljudi, 18 pa je poškodovanih. Kot so sporočile beneške oblasti, je bila identifikacija zahtevna, saj številni potniki pri sebi niso imeli dokumentov. Objavili pa so tudi posnetek nadzornih kamer, na katerem je viden trenutek, ko se je avtobus prevrnil čez ograjo nadvoza.

V nesreči avtobusa je umrlo devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik, dva Portugalca, južnoafriški državljan in hrvaška državljanka, je sporočil tiskovni predstavnik beneškega župana Luigija Brugnara.

Po poročanju hrvaških medijev je med mrtvimi 24-letna Hrvatica, ki je bila v šestem mesecu nosečnosti. S soprogom, ki je bil v nesreči poškodovan in se zdravi v bolnišnici v mestu Mirano, sta se v Italiji mudila na medenih tednih.

Trupla so odpeljali v mrtvašnico v Mestrah, kamor so že začeli prihajati svojci. Po zadnjih podatkih je bilo v nesreči ranjenih 18 ljudi, med katerimi jih je pet v smrtni nevarnosti, vključno z majhnim otrokom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zaradi nesreče so oblasti v Benečiji razglasile tridnevno žalovanje, medtem ko se je senat v Rimu umrlim v sredo poklonil z minuto molka. Nesreča je v Italiji sprožila burno razpravo o varnosti v cestnem prometu, češ da je bila ta zaradi pomanjkanja naložb v varnostno opremo in slabega vzdrževanja le vprašanje časa.

Avtobus na električni pogon je bil v torek zvečer na poti iz Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera, ko je v Mestrah prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot deset metrov globoko, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

Tožilstvo v Benetkah je ugotovilo, da avtobus pred padcem z nadvoza ni trčil v drugo vozilo. Vzrok za nesrečo medtem ostaja neznan, mediji pa ugibajo, da je voznik zaradi nenadne slabosti izgubil nadzor nad vozilom. Beneške oblasti so objavile posnetek nadzornih kamer, ki so ujele trenutek, ko se je avtobus prevrnil čez ograjo nadvoza (video je na vrhu članka).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje