Triki za najboljšo grško solato vseh časov

Navdih 20. Avg 202305:58
grška solata
PROFIMEDIA

V poletnih dneh še kako tekne hladna solata. Ena prijetnejših osvežitev je grška solata, ki jo lahko s preprostimi triki še izboljšate.

Grška solata je ena izmed tistih, ki je pogosto po krivem zapostavljena. A če jo pripravite tako, kot to počnejo vrhunski kuharski mojstri, si boste obliznili prste. Ne gre za posebne tehnike, ampak kanček podrobnosti, piše hrvaški portal Punkufer.

Znana kuharska mojstrica Nigella Lawson trik uporabi pri čebuli. Nareže jo na tanke rezine, nanjo potrese origano in mleto papriko ter jo prelije z vinskim kisom in oljčnim oljem. Nato posodo pokrije s folijo in pusti na pultu za dve uri ali več.

Marinirana čebula postane mehkejša in z več okusa ter nima več grenkobe, kot jo čebula ima. Lawson pri grški solati namesto kumar raje poseže po koromaču, narazen paradižnik pa posipa s sladkorjem in soljo.

Recept za grško solato slavne kuharice:

1 rdeča čebula
1 žlica origana
1 žlica vinskega kisa
sol, poper
1 čajna žlička sladkorja
200 ml oljčnega olja
1 manjša glava zelene solate
1 glava koromača
125 g izkoščičenih črnih oliv
400 g feta sira
1/2 limone

Priprava:

Na tanke rezine narezano čebulo dve uri mariniramo v mešanici olja, kisa in origana. Paradižnik narežemo na tanke rezine in torej z malo soli in sladkorja. Solato in koromač nasekljamo in damo v skledo ter dodamo olive, nadrobljeno feto sir, paradižnik, rdečo čebulo skupaj z začimbami in sok polovice limone.

Na koncu solato še nežno in temeljito premešajte ter jo postrezite.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.