Trump prvo ženo dal pokopati na svojem igrišču za golf

Svet 03. Avg 202212:46
Delite:
Ivana in Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je svojo nedavno umrlo prvo ženo Ivano dal pokopati na svojem igrišču za golf v New Jerseyju, s čimer lahko po poročanju ameriških medijev dobi krepke davčne olajšave za celotno posestvo v Bedminstru.

Poteza Donalda Trumpa, da nekdanjo ženo Ivano pokoplje na dvorišču za hišo, je bila najprej deležna začudenih odzivov, vendar pa je profesorica sociologije s kolidža Dartmouth ugotovila, da je šlo za pametno poslovno potezo.

Zaradi groba na posestvu se namreč to lahko razglasi za pokopališče in se s tem oprosti plačevanja davkov. Gre za davke na dohodek, na prodajo in na uporabo. Trump za svoje igrišče za golf sicer že uporablja davčno olajšavo za kmetijska zemljišča, ker za potrebe restavracije tam pridelujejo zelenjavo.

Časnik New York Post je v nedeljo objavil fotografije osamljenega groba na polju posestva z majhnim nagrobnikom, na katerem piše: Ivana Trump, 20. februar 1949 – 14. julij 2022. Umrla je prejšnji mesec po padcu po stopnicah. Pred tem naj bi omedlela.

New York Post je že leta 2017 poročal, da je Trump dobil dovoljenje za Ivanin grob blizu prve luknje igrišča za golf in še več grobov, ki jih lahko kupi vsak, ki bi želel tam večno počivati.

Tam naj bi nekaj časa nameraval biti pokopan tudi Trump, ki ne mara pokopališč. Dobil je načrte za velik družinski mavzolej, a po drugi strani naj bi že imel rezerviran prostor na pokopališču v predelu Queensa, Jamaica, kjer sta pokopana njegova starša.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar