Trumpov sin Barron ne bo delegat Floride na republikanski nacionalni konvenciji

Svet 11. Maj 202409:49 0 komentarjev
Barron Trump
Foto: JWaller7/X

Barron Trump, sin nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa je bil imenovan za delegata republikanske stranke. Kljub temu pa se ne bo udeležil nacionalne konvencije republikanske stranke, so sporočili predstavniki njegove mame Melanie Trump.

Najmlajši sin bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa Barron se ne bo udeležil nacionalne konvencije republikanske stranke kot delegat Floride, so v petek sporočili iz urada nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump. Dan prej so ameriški mediji namreč objavili novico, da so floridski republikanci Barrona imenovali za enega od delegatov.

18-letni Barron Trump, ki bo prihodnji teden zaključil srednjo šolo, se doslej večinoma ni pojavljal v javnosti in novica o imenovanju za delegata je bila nekoliko presenetljiva, čeprav bodo v floridski delegaciji številni člani Trumpove družine.

“Čeprav je Barron počaščen, da ga je republikanska stranka na Floridi izbrala za delegata, se zaradi prej dogovorjenih obveznosti žal dogodka ne bo udeležil,” se glasi sporočilo urada njegove matere Melanie Trump, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Melania je sicer znana po zaščitniškem odnosu do sina.

Donald Trump, ki se bo jeseni potegoval za nov predsedniški mandat, je v četrtek zadovoljno komentiral izbiro Barrona za delegata, poroča televizija MSNBC, ki dodaja, da ga je novica očitno presenetila, prav tako kot njegovo soprogo.

Na julijski konvenciji v Milwaukeeju, kjer bodo Trumpa uradno potrdili za republikanskega predsedniškega kandidata, tako Barrona ne bo, bodo pa na konvencijo šli njegova starejša brata Eric in Donald Trump mlajši ter sestra Tiffany ter nekateri drugi člani družine.

Floridsko delegacijo na konvenciji bo vodil Eric Trump, čigar ženo Laro je Donald Trump postavil na čelo nacionalnega odbora republikanske stranke ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!