Tusk prejel grozilno pismo, v katerem mu grozijo, da ga bodo zabodli z nožem

Svet 03. Nov 202109:32 0 komentarjev
Donald Tusk
Donald Tusk (Foto: Kacper Pempel/REUTERS)

Nekdanji poljski premier in vodja glavne opozicijske stranke Državljanska platforma (PO) Donald Tusk je prejel pismo, v katerem mu neznanec grozi, da ga bo zabodel z nožem. Kot je ocenil Tusk, je to posledica porasta sovraštva na Poljskem, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Tusk je na Twitterju v torek sporočil, da to ni prvo grozilno pismo, ki ga je prejel. “Bilo je več takšnih zapisov v zadnjih tednih in mesecih,” je dejal.

Prepričan je, da je v državi v porastu sovraštvo in nasilje. Po njegovem je za to kriv vodja vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS) Jaroslaw Kaczynski. “Jaroslaw Kaczynski, ti si neposredno odgovoren za to, kot vodja vladajočega tabora in kot namestnik premierja, pristojen za varnostne zadeve,” je dejal Tusk.

Grožnje dobilo več opozicijskih politikov

Pismo je prejel v torek na rojstni dan župana Gdanska Pawla Adamowicza, ki so ga umorili leta 2019. Neznanec je v pismu Tusku zapisal, da ga bo zabodel v trebuh, tako kot so zabodli Adamowicza.

Grožnje s smrtjo je doslej prejelo že več poljskih opozicijskih politikov, med njimi nekdanji zunanji minister Radoslaw Sikorski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!