Učenec v beograjsko šolo, kjer se je lani zgodil strelski napad, prinesel nož

Svet 23. Feb 202415:51 0 komentarjev
Osnovna šola Vladislava Ribnikarja
REUTERS/Djordje Kojadinovic

V Beogradu so na osnovni šoli, kjer se je maja lani zgodil smrtonosni napad, danes v nahrbtniku osmošolca našli nož. Na srbskem notranjem ministrstvu zagotavljajo, da fant z nožem ni nikomur grozil ter da so vsi učenci na varnem. Pouk so za nekatere osnovnošolce odpovedali.

Na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja so danes dopoldne v nahrbtniku enega od učencev našli nož. Kot poroča N1 Beograd, ga je v šolo prinesel osmošolec in ga med odmorom pokazal sošolcem. Ti so nato obvestili šolskega policista, ki je ukrepal.

Da so pri enemu od učencev res našli nož, so potrdili tudi na srbskem notranjem ministrstvu. Kot so zatrdili, učenec ni nikomur grozil, prav tako pa ni bil nihče na šoli poškodovan. Po navedbah ministrstva je šolski policist osmošolca odpeljal k ravnatelju, kjer je učenec dejal, da nož ni njegov. Policija primer še preiskuje.

Učence OŠ Vladislava Ribnikarja so po navedbah N1 Beograd poslali domov, šolo pa je obiskala tudi ministrica za izobraževanje Slavica Đukić Dejanović.

Gre za isto osnovno šolo, na kateri je maja lani 13-letnik z očetovim orožjem streljal in ubil devet učencev ter varnostnika. Strelskemu napadu so sledili množični protesti proti nasilju in vladajoči garnituri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!