Učiteljica, ki je v službi ni bilo 20 let, novinarjem: “Oprostite, sem na plaži”

Svet 29. Jun 202314:10 5 komentarjev
Ženska na plaži
PROFIMEDIA

Italijansko ministrstvo za izobraževanje je pred dnevi odpustilo učiteljico, ki je bila v 24 letih dela na srednji šoli odsotna kar 20 let. Na dogajanje se je zdaj za časnik Repubblica odzvala še učiteljica. "Oprostite, ampak zdaj sem na plaži," je na kratko komentirala in dodala, da bo njena plat zgodbe "popolnoma edinstvena, predstavila pa jo bo sama".

Italijansko ministrstvo za izobraževanje je pred dnevi odpustilo učiteljico, ki je bila v 24 letih dela na srednji šoli v kraju Chioggia blizu Benetk skupno odsotna kar 20 let.

V štirih zaporednih mesecih, v katerih je poučevala zgodovino in filozofijo, pa so se dijaki pritoževali, ker na ure ni bila pripravljena in ni bila dosledna pri ocenjevanju.

“Doma je pozabljala učno gradivo, med poukom je nenehno gledala na sporočila na mobilnem telefonu. Med spraševanjem pa se je pogovarjala z drugim dijakom in ne s tistim, ki bi ga morala poslušati,” so za italijanske medije njeno delo komentirali srednješolci.

Podobne nepravilnosti so bile ugotovljene tudi med tridnevnim inšpekcijskim pregledom, ki ga je po pritožbah dijakov zahteval ravnatelj srednje šole. Ugotovili so “hude netočnosti pri pripravi končnih učnih načrtov za četrte razrede”.

Odločitev je potrdilo kasacijsko sodišče, ki je profesorico označilo za “trajno in absolutno nesposobno”, čeprav se je skušala sklicevati na “svobodo poučevanja”. Ministrstvo jo je nato odpustilo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Navaja še, da so učiteljico vsako leto razporedili za delo v šoli, ker je žena uslužbenca finančne policije.

Učiteljica, ki so jo mediji sicer večkrat prosili za komentar, se je zdaj odzvala za italijanski časnik Repubblica. “Oprostite, ampak zdaj sem na plaži,” je na kratko komentirala in dodala, da bo njena plat zgodbe “popolnoma edinstvena, predstavila pa jo bom sama”, saj je tudi publicistična novinarka. “Ne odgovarjam na vprašanja, ki jih novinarji navržejo tu in tam – in ne ustrezajo trditvam v moji zgodbi,” je še strnila odpuščena učiteljica.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje