Ujeli naj bi morskega psa, ki je v Hurgadi ubil ruskega državljana

Svet 09. Jun 202313:16 2 komentarja
Napad morskega psa v Hurgadi
Trenutek, ko je morski pes v Hurgadi napadal Rusa (vir: REUTERS)

Egiptovske oblasti naj bi ujele morskega psa, ki je včeraj v Hurgadi napadel ruskega državljana in ga ubil.

V letovišču Hurgada v Egiptu je včeraj morski pes napadel 23-letnega Rusa in ga ubil. Nazorni posnetki napada so kmalu zakrožili po spletu. Na njih se vidi, kako morski pes ruskega državljana napade medtem ko plava nedaleč od obale. Po prvem napadu je skušal napadeni panično plavati proti obali. Morski pes ga je nato napadel znova in še preden so do njega s čolnom prispeli reševalci, ga je potegnil pod vodo.

Na posnetkih, ki so jih posneli šokirani obiskovalci na plaži, se sliši, kako je mladi Rus med brezupnimi poskusi reševanja klical očeta, ki je napad nemočno opazoval z obale. Vse se je odvijalo zelo hitro. Rusko zunanje ministrstvo je medtem že potrdilo smrt njihovega državljana.

Očeta naj bi zaradi šoka prepeljali v bolnišnico. Rus, po pisanju medijev gre za Vladimirja Popova, naj bi se z očetom v Hurgado preselil pred nekaj meseci in ni bil turist.

Morskega psa naj bi že ujeli

Oblasti v Hurgadi so takoj po napadu zaprle okoli 74 kilometrov dolgo plažo ter začele iskati morskega psa. Po poročanju več medijev naj bi oblasti že potrdile, da so ga ujele. Žival, gre za tigrastega morskega psa, naj bi poslali v laboratorij, kjer bodo skušali ugotoviti vzroke za napad. Prav tako bodo skušali ugotoviti, ali je bil ta morski pes vpleten že v kakšen drug napad na tem območju.

Tigrasti morski psi veljajo za eno večjih vrst, podatki pa kažejo, da je ta vrsta v preteklosti že večkrat neizzvano napadla človeka. Nahajajo se v toplejših vodah. Napadi morskih psov so sicer v Rdečem morju redki, sta se pa v Hurgadi samo lani v razmiku nekaj dni zgodila dva smrtonosna napada. Takrat sta umrli avstrijska in romunska turistka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje