Ukrajinska vojska blizu Krima poškodovala ruski vojaški ladji

Svet 13. Okt 202314:39 1 komentar
Ukrajina, Zporožje
Ukrajinski vojak v Zaporožju (Foto: REUTERS)

Ukrajinska vojska je po navedbah ukrajinskih medijev blizu Krima poškodovala ruski vojaški ladji. Droni ukrajinske vojske naj bi raketno in patruljno ladjo napadli z novim orožjem. Cilj napada je bila tudi ruska podmornica. V ruskem obstreljevanju ukrajinskega mesta Pokrovsk je bil ubit najmanj en človek.

Mediji na polotoku Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014, so medtem poročali o eksplozijah v pristanišču Sevastopol. Ruski guverner tega mesta Michael Razvošev je na omrežju Telegram zapisal, da je šlo za vaje proti podvodnim sabotažnim enotam. Ruska črnomorska flota je posredovala tudi informacije o manevru, v katerem naj bi po načrtih sodelovala ena od ladij, za katere Ukrajina trdi, da so ju napadli. Teh informacij ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Oblasti mesta Pokrovsk na vzhodu Ukrajine so medtem sporočile, da je bil davi v ruskem obstreljevanju mesta ubit najmanj en človek, 13 pa jih je bilo ranjenih. V napadu sta bili po navedbah oblasti poškodovani dve zgradbi v središču mesta, izpod ruševin so potegnili tri preživele.

Pokrovsk je okoli 50 kilometrov oddaljen od mesta Avdijivka na frontni črti, na katerega so ruske sile v zadnjih 24 urah po navedbah ukrajinske vojske izvedle 20 napadov, ki so jih ukrajinske sile odbile. Neuspešni so bili po navedbah ukrajinske vojske tudi ruski napadi na območja Liman, Kupjansk, Marinka in Zaporožje ob frontni črti.

Ukrajinska vojska je medtem nadaljevala ofenzivo v smeri Melitopola in Bahmuta na vzhodni fronti v regiji Doneck.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje