Ukrajinska vojska nadaljuje protiofenzivo: zavzela naj bi vas v bližini Bahmuta

Svet 15. Sep 202310:37 8 komentarjev
Ukrajinska vojska se pripravlja na napad.
REUTERS

Predstavniki ukrajinske vojske so sporočili, da je Ukrajina v protiofenzivi ponovno zavzela vas Andrijivka, v bližini mesta Bahmut v regiji Doneck na vzhodu države. Pri tem naj bi sovražniku zadala precejšnje izgube. O delnem uspehu poročajo tudi z območja Kliščivke.

“V smeri mesta Bahmut sovražnik še naprej poskuša prebiti obrambo oboroženih sil Ukrajine na območju Bogdanivke. Naše sile so med protiofenzivo dosegle delni uspeh tudi na območju Kliščivke. Med napadom so osvobodile Andrijivko, sovražniku zadale precejšnje izgube ter se utrdile na ponovno zavzetih območjih,” je na družbenih omrežjih zapisal ukrajinski generalštab.

O zavzetju vasi, ki leži približno 14 kilometrov južno od Bahmuta, v njej pa je pred vojno živelo manj kot sto ljudi, je sicer že v četrtek poročala namestnica ukrajinskega obrambnega ministra Hana Maljar. Takrat je tudi dodala, da se spopadi okoli vasi in sosednjih naselij Kliščivka in Kurdjumivka nadaljujejo ter da sovražnik ponovno skuša osvojiti izgubljene položaje.

Njene izjave o ponovnem zavzetju vasi je ukrajinska vojska v četrtek hitro zavrnila, češ da so bile preuranjene. Maljar pa je odgovornost za napačne informacije pripisala šumu v komunikaciji.

Namestnica ukrajinskega obrambnega ministra je medtem danes na Telegramu zapisala, da je generalštab zdaj uradno potrdil zavzetje Andrijivke. “Včeraj je bilo težko in razmere so se večkrat zelo dinamično spremenile,” je še dodala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje