Umrl bobnar Rolling Stonesov Charlie Watts: “Bil je skala”

Kultura 24. Avg 202119:11 > 27. Sep 2021 11:07 0 komentarjev

V bolnišnici v Londonu je v starosti 80 let umrl bobnar skupine Rolling Stones Charlie Watts.

“Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš dragi Charlie Watts,” je v sporočilu zapisal njegov agent. Dodal je, da je umrl mirno v bolnišnici v Londonu v krogu svoje družine.

Wattsov tiskovni predstavnik je že v začetku avgusta sporočil, da bobnar iz zdravstvenih razlogov ne bo sodeloval na jesenski ameriški turneji skupine. “Charlie je prestal uspešen poseg, vendar zdravniki menijo, da potrebuje počitek,” je agent povedal tedaj.

Watts, ki je junija praznoval 80 let, je bil član Rolling Stonesov od leta 1963. Z Mickom Jaggerjem in kitaristom Keithom Richardsom je spadal med najstarejše člane slavne skupine.

“Največji bobnar svoje generacije”

Watts je veljal za precej mirnega v primerjavi z drugimi člani skupine in je bil redko v soju žarometov. Znan je bil po svoji ljubezni do jazza in bluesa. Leta 1964 se je poročil s Shirley Ann Shepherd, s katero sta imela hčerko. “Charlie je bil ljubljeni mož, oče in dedek ter kot član Rolling Stonesov eden največjih bobnarjev svoje generacije,” je v sporočilu še zapisal agent.

Watts se je leta 2004 zdravil zaradi raka na grlu.

Poklon na družbenih omrežjih

Novico o smrti slavnega bobnarja so z žalostjo sprejeli mnogi glasbeniki. Med drugim je sožalje izrekel ustanovitelj skupine the Beach Boys Brian Wilson, ki je na Twiterju zapisal, da je bil Charlie “odličen bobnar”, glasbo Rolling Stonesov pa je imel izjemno rad.

Z video posnetkom se mu je poklonil tudi Paul McCartney, član znamenite zasedbe the Beatles. “Veliko ljubezni za njegovo družino, sožalje Stonesom, Charlie je bil skala in izjemen bobnar,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!