Umrla je nekdanja prva dama ZDA Rosalynn Carter

Svet 19. Nov 202321:46 0 komentarjev
Jimmy in Rosalynn Carter
Foto: PROFIMEDIA

V starosti 96 let je umrla Rosalynn Carter, žena nekdanjega predsednika ZDA Jimmyja Carterja.

V 97. letu starosti je umrla nekdanja prva dama ZDA Rosalynn Carter, soproga nekdanjega ameriškega predsednika Jimmyja Carterja, so sporočili iz organizacije Carter Center. Zaradi njene pomembne vloge v administraciji in neutrudnega spodbujanja duševnega zdravja jo je Jimmy Carter označil za “svoj podaljšek”.

Umrla je mirno, z družino ob strani, so zapisali v izjavi za javnost

Maja 2023 je družina Carter sporočila, da ima Rosalynn demenco, vendar je še naprej živela doma v mestu Plains v Georgii.

Žena nekdanjega predsednika Jimmya Carterja Rosalynn Carter
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS

Danes 99-letni Jimmy in Rosalynn Carter sta bila najdlje poročeni predsedniški par. Zakon sta sklenila leta 1946, ko je bil on star 21, ona pa 18 let.

Potem ko je Jimmy Carter zaključil svoj predsedniški mandat, v življenju uživa dlje kot katerikoli drugi predsednik ZDA pred njim. Rosalynn Carter pa je medtem imela pomembno vlogo v neprofitni organizaciji Carter Center in fundaciji Habitat for Humanity.

“Najboljša stvar, ki sem jo naredil, je bila, da sem se poročil z Rosalynn,” je Carter leta 2015 povedal za kabelsko televizijo C-SPAN. “To je vrhunec mojega življenja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!