United Airlines bo odpustil 593 necepljenih zaposlenih

Koronavirus 29. Sep 202110:15 > 13:20 0 komentarjev
United Airlines
Profimedia

Ameriška letalska družba United Airlines bo odpustila 593 zaposlenih, ki so zavrnili cepljenje proti covidu-19. Poleg teh se je cepljenju do zdaj izognilo še 2.000 zaposlenih, ki se sklicujejo na zdravstveni ali religiozni razlog. Skupaj se tako v podjetju ni cepilo tri odstotke delovne sile, s čimer so v letalskem prevozniku zadovoljni.

Kot so v torek sporočili uradniki v United Airlines, je njihova cepilna politika uspešna. Že avgusta so napovedali, da se bodo morali vsi njihovi zaposleni v ZDA cepiti in naložiti svoje cepilne podatke v sistem podjetja.

To je storilo že več kot 99 odstotkov preostale delovne sile v letalskem velikanu, je razvidno iz obvestila zaposlenim, pod katero sta se podpisala izvršni direktor Scott Kirby in predsednik Brett Hart.

United Airlines pa še pripravlja politiko za obravnavo tistih zaposlenih, ki se niso cepili in se sklicujejo na zdravstvene oziroma religiozne razloge. Tako bodo odpustili 593 zaposlenih, ki so cepljenje zavrnili.

V podjetju so prepričani, da ravnajo pravilno, saj je njihov namen zavarovati zdravje zaposlenih, ki ga postavljajo na prvo mesto. “Vsakdo je varnejši, ko so vsi cepljeni, zahteva po cepljenju pa deluje,” je vodstvo še zapisalo v sporočilu zaposlenim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!