V amazonski džungli po 17 dneh našli otroke iz strmoglavljenega letala

Svet 18. Maj 202308:26 0 komentarjev
Iskalna akcija strmoglavljenega letala v Kolumbiji
Kolumbijske zračne sile/REUTERS

V iskalni akciji letala, ki je v začetku maja strmoglavilo v amazonski džungli na jugu Kolumbije, so po 17 dneh žive našli tri otoke in dojenčka.

Kolumbijske oblasti so sporočile, da je vojska v naporni iskalni akciji našla tri žive otroke in dojenčka, ki so jih pogrešali od nesreče letala cesna. To je 1. maja strmoglavilo v gosti amazonski džungli na jugu Kolumbije, je v sredo sporočil kolumbijski predsednik Gustavo Petro. “Veselje za državo,” je dodal. Drugih podrobnosti ni navedel.

Kolumbijska vojska po poročanju tujih tiskovnih agencij najdbe otrok še ni potrdila, je pa v sredo dopoldne sporočila, da je okrepila iskanje, potem ko je v džungli našla improvizirano bivališče, narejeno iz palic in vej.

Na fotografijah, ki jih je objavila, je bilo med vejami na tleh mogoče videti škarje, čevlje in gumice za lase. Pred odkritjem zavetišča pa so opazili otroško stekleničko za pitje in napol pojedene koščke sadja.

Najdena otroška steklenička
Posnetek zaslona/REUTERS
Najdene škarje Kolumbija
Posnetek zaslona/REUTERS

Otroci so stari 13, devet in štiri leta ter enajst mesecev. Iskali so jih od nesreče letala, v kateri so umrli trije odrasli, med njimi tudi mama otrok in pilot. Njihova trupla so našli v ponedeljek in torek.

V iskalni akciji sodeluje več kot sto vojakov s psi in lokalni staroselci.

Podjetje Avianline Charters, lastnik strmoglavljenega letala, je sporočilo, da je eden od njihovih pilotov na območju iskanja izvedel, da so otroke našli in da jih “s čolnom prevažajo po reki ter da so vsi živi”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!