V ameriškem živalskem vrtu se je skotila edinstvena žirafa

Magazin 23. Avg 202308:34 0 komentarjev
Žirafa
REUTERS

V živalskem vrtu v Tennesseeju se je skotila žirafa, ki je vzbudila veliko pozornosti – na njeni koži ni značilnih rjavo-belih vzorcev.

Šestmetrski mladič se je skotil 31. julija v zasebnem živalskem vrtu Bright’s Zoo v Limestonu, javnosti pa so ga prvič pokazali ta mesec, poroča CNN.

Nova pridobitev ameriškega živalskega vrta še nima imena, vendar pa vzbudila veliko pozornosti, saj na koži nima vzorcev.

V živalskem vrtu pravijo, da je morda “edina enobarvna mrežasta žirafa na svetu”. Zadnja žirafa brez vzorca v ujetništvu se je po podatkih CBS News v tokijskem živalskem vrtu skotila leta 1972.

Po podatkih živalskega vrta v Denverju vzorec rjavih lis, ki ga prekinjajo linije bele barve, služijo predvsem kot kamuflaža v savanah severne Kenije, kjer živijo in se pasejo, piše CNN.

Po podatkih Fundacije za ohranjanje žiraf, neprofitne organizacije, ki se ukvarja z ohranjanjem in povečevanjem populacije divjih žiraf v Afriki, je pod vsako rjavo točko “prefinjen sistem krvnih žil”. Za vzdrževanje najvišjega kopenskega sesalca na svetu na kopitih sta potrebna velika mreža žil in 25-kilogramsko srce.

Po podatkih fundacije je v naravi še približno 16.000 mrežastih žiraf. V zadnjih treh desetletjih se je populacija prepolovila.

Mladič se je pridružil naraščajoči čredi v zasebnem živalskem vrtu, saj se je nekaj tednov pred tem skotil še en mladič. V živalskem vrtu pravijo, da se pod nadzorom skrbne matere in človeškega osebja mladič dobro razvija. Zdaj potrebuje le še ime, o katerem pa lahko ljudje glasujejo. Med štirimi možnostmi je tudi ime Kipekee, ki v svahiliju pomeni edinstven.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!