V Belgiji zaradi suma terorizma aretirali tri mladoletnike

Svet 03. Mar 202414:39 0 komentarjev
Policija v Bruslju
Arhivska fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

Belgijska policija je v okviru preiskave danes prijela tri mladoletnike in 18-letnika, osumljene povezav z islamističnim ekstremizmom. Štirje osumljeni naj bi si izmenjevali sporočila o načrtovanem terorističnem napadu. Policija sicer orožja ali eksploziva ni našla.

Policija je v okviru hišnih preiskav, izvedenih v Bruslju, Ninovem, Charleroiju in Liegu, aretirala tri mladoletnike “v poznih najstniških letih” in 18-letnika, je povedal tiskovni predstavnik tožilstva Eric Van Der Sypt.

Pri tem so po poročanju belgijske televizije RTBF zasegli mobilne telefone in prenosne računalnike, medtem ko orožja in eksploziva niso našli.

Osumljenci so si na internetu izmenjali sporočila o domnevnem načrtovanju napada, ki so bila “dovolj zaskrbljujoča, da so posredovali in opravili hišne preiskave”, je še dejal Van Der Sypt. Njihova relativna mladost je še povečala previdnost oblasti, je pojasnil.

Belgijske oblasti ostajajo v pripravljenosti vse od terorističnih napadov leta 2016, ki so jih na bruseljskem letališču in na postaji podzemne železnice izvedli samomorilski napadalci, v njih pa je umrlo 32 ljudi.

Oktobra lani pa je Tunizijec v Bruslju ustrelil dva švedska nogometna navijača, preden ga je policija ustrelila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!