V Benetkah se je začel karneval, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev

Potovanja 27. Jan 202418:48 0 komentarjev
beneški karneval
Foto: PROFIMEDIA

V Benetkah se je danes začel tradicionalni pustni karneval. Ker prvi dan karnevala sovpada z dnevom spomina na žrtve holokavsta, so danes na sporedu le dogodki za družine, uradno odprtje pa bo v nedeljo. Karneval, ki na beneške ulice običajno privabi na tisoče tako domačih kot tujih obiskovalcev, bo letos v znamenju potovanj Marca Pola.

Enemu najznamenitejših prebivalcev Benetk, Marcu Polu, čigar 700. obletnico smrti zaznamujejo prav letos, bo posvečen tudi nedeljski tradicionalni sprevod z več sto čolni in veliko skulpturo podgane v Velikem kanalu, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Med udeleženci beneškega karnevala so priljubljene predvsem klasične maske in motivi iz 17. stoletja. Glavni čas pustnega vrveža je deset dni do pustnega torka.

Beneški karneval se zaključi s koncertom na Trgu svetega Marka. Eden od tradicionalnih vrhuncev pestrega programa je znameniti let angela, ko se bolj ali manj znana osebnost spusti z zvonika Campanile na Markov trg. Številni dogodki z maskami in predstavami se bodo v Benetkah zvrstili vse do 13. februarja.

Beneški karneval je bil prvič omenjen leta 1094 in sodi z dovršenimi maskami in kostumi ter veličastnimi plesi med najpomembnejše dogodke v Benetkah in Italiji.

V Benetkah je sicer pred dobrim tednom dni stekla prodaja enodnevnih vstopnic za turiste, ki bodo v prihodnjih mesecih želeli obiskati italijanski turistični biser. Mestne oblasti so namreč novembra lani odločile, da bodo morali dnevni obiskovalci Benetk med 8. in 16. uro ob določenih dneh na vrhuncu sezone plačati pet evrov vstopnine.

beneški karneval beneški karneval
Foto: PROFIMEDIA
beneški karneval beneški karneval
Foto: PROFIMEDIA
beneški karneval beneški karneval
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!