V Berlinu iščejo pobeglo levinjo – od kod se je vzela, ne ve nihče

Svet 20. Jul 202310:27 0 komentarjev
levinja
PROFIMEDIA

Prebivalci manjše občine na jugu Berlina so v četrtek na mobilne telefone prejeli opozorilo, naj ne zapuščajo domov, saj je na begu nevarna levinja. Poteka obširna iskalna akcija, iščejo jo tudi s policijskim helikopterjem. Od kod je pobegnila, policija ne ve, saj iz nobenega od okoliških živalskih vrtov, cirkusov in zavetišč ni izginila nobena žival.

Prebivalce občine Kleinmachnow na jugozahodu Berlina so oblasti v četrtek pozvale, naj ne zapuščajo domov – iščejo namreč “pobeglo, nevarno” levinjo, poroča Detsche Welle.

Sporočila o pobegli živali so prebivalci prejeli na svoje mobilne telefone. Med drugim so jim naročili, naj se ne sprehajajo po gozdu in naj se, če levinjo opazijo, zatečejo v svoje hiše ali avtomobile.

Policisti levinjo iščejo s helikopterjem, v masovni iskalni akciji sodelujejo tudi veterinarski in lovski strokovnjaki. Na prisotnost živali so policijo opozorile priče, ki so snemale levinjo, ko je napadla in ubila divjo svinjo, piše Deutsche Welle.

Od kod je levinja pobegnila, za zdaj ni znano. Iz nobenega od okoliških živalskih vrtov, cirkusov in zavetišč namreč ni izginila nobena žival.

Iskanje je osredotočeno na občino Kleinmachnow z okrog 20.000 prebivalci. Tiskovna predstavnica občine je za Deutsche Welle dejala, da otroci iz vrtcev niso smeli v bližnje vrtove in da so prodajalcem na tržnici odsvetovali postavitev stojnic.

Pobegla levinja
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!