V BiH prijeli moškega, povezanega z Islamsko državo: želel je napasti mošejo

Svet 07. Avg 202320:18 0 komentarjev
Mošeja
Foto: PROFIMEDIA

V Bosni in Hercegovini so prijeli moškega, ki je osumljen kaznivega dejanja terorizma. Po informacijah, ki so znane doslej, naj bi načrtoval napad na eno od bosanskih mošej.

Tožilstvo v Bosni in Hercegovini je potrdilo, da so prijeli moškega, ki je povezan s teroristično organizacijo Islamska država in je načrtoval teroristični napad na ozemlju države, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Sodišče je zanj zahtevalo pripor.

Moški, ki so ga konec julija prijeli pripadniki Sipe, je bil v BiH že obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih s terorizmom in prisotnostjo na bojiščih v tujini.

Moški je osumljen, da je prek aplikacij za komuniciranje imel stike z ljudmi, ki podpirajo radikalna gibanja in pomočnike Islamske države. V sporočilih, ki jih je prestregla policija, je potrdil, da načrtuje napad z eksplozivom na eno od mošej v BiH, še poroča Hina. Od oseb, s katerimi je bil v stikih, je želel pridobiti navodila, kako izdelati eksplozivno napravo z detonatorjem.

Hina še navaja, da je moški načrtoval napasti pripadnike Islamske skupnosti v BiH, ki se javno opredeljujejo proti islamskemu radikalizmu in ki, kot je trdil, prijavljajo privržence radikalnih gibanj in Islamske države policiji. Moškemu so zaplenili vso elektronsko opremo, ki je zdaj predmet preiskave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!