V bližini Benetk ponovno nesreča avtobusa istega podjetja

Svet 15. Okt 202316:31 0 komentarjev
Nesreča avtobusa v okrožju Mestre
Luigi Brugnaro/X

V soboto zvečer se je v okrožju Mestre pred Benetkami znova zgodila avtobusna nesreča. Ponovno je bil udeležen električni avtobus istega podjetja kot v začetku oktobra. Oblasti so vse avtobuse podjetja La Linea začasno umaknile iz prometa.

V okrožju Mestre se je v soboto zgodila nova prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtobus podjetja La Linea. Avtobus se je zaletel v betonski steber, poškodovanih pa je bilo 15 ljudi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Nihče ni huje poškodvan, vsi pa so že zapustili bolnišnico. Po navedbah italijanskih medijev naj bi voznik avtobusa izgubil nadzor nad vozilom zaradi zdravstvenih težav.

Znova je bil udeležen električni avtobus podjetja La Linea, podobno kot 4. oktobra, ko je v avtobus zgrmel z nadvoza in padel v bližino železniških tirov ter zagorel. Takrat je v nesreči umrlo 21 ljudi.

Po novi nesreči istega tipa avtobusa je beneški župan Luigi Brugnaro sporočil, da bodo začasno umaknili vse avtobuse podjetja La Linea iz prometa, dokler ne bo končana preiskava.

Vzrok nove nesreče še preiskujejo, znova pa po italijanskih medijih kroži teorija, da bi lahko bila nesreča pozvana z zavorami. Spomnimo, v nesreči v začetku oktobra avtobus pri padcu z nadvoza ni pustil sledi zaviranja, zato preiskovalci domnevajo, da bi lahko avtobusu odpovedale zavore.

Beneško državno tožilstvo je odprlo spis o prometni nesreči, v kateri je avtobus družbe La Linea sinoči zapeljal s ceste in se zaletel v steber neke stavbe v Mestri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!