V bližnjem hrvaškem mestu bo zrasel luksuzen hotel vreden 130 milijonov evrov

Nepremičnine 02. Jul 202309:15 1 komentar
Na Hrvaškem pripravljajo višje davke za lastnike nepremičnin
Foto: PROFIMEDIA

Naložba v petzvezdični hotel Pinea je zastala ob izbuhu pandemije, zdaj pa avstrijski vlagatelji napovedujejo ponovno obuditev projekta. To naj bi bil trenutno največji posamični investicijski projekt v hrvaškem turizmu.

Družba Valamar Riviera, v kateri imajo največjo vlogo avstrijski vlagatelji, se je odločila obuditi projekt petzvezdičnega Hotela Pinea s kongresnim centrom v Poreču, ki naj bi bil največji trenutni posamični investicijski projekt v hrvaškem turizmu. Njegova vrednost je ocenjena na 130 milijonov evrov, naložba pa je zastala ob izbruhu pandemije.

Projekt gradnje prestižnega hotela s kongresnim centrom je stekel konec 2019, a je bil zaustavljen marca 2020 ob izbruhu pandemije covida-19, potem pa je Valamar njegovo nadaljevanje preložil še zaradi energetske krize in visokih cen surovin ter materialov.

Nadzorni svet družbe Valamar Riviera je ta teden odobril izvedbo pripravljalnih aktivnosti za vnovičen zagon gradnje, so sporočili iz družbe.

“Hotel Pinea predstavlja največjo posamično investicijo v hrvaškem turizmu, s čimer bo območje Pical (severno od središča Poreča, op. STA) postalo eno najbolj privlačnih območij za prostočasne dejavnosti na Hrvaškem,” je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Valamarjeve uprave Željko Kukurin. Pri tem je izpostavil, da s poudarkom na celoletni ponudbi na visoki ravni prispevajo k trajnostnemu razvoju turizma v Istri.

V poreču bo zrasel luksuzni hotel
PROFIMEDIA

Septembra 2019 ob prvotni predstavitvi projekta so v Valamarju navedli, da bo imel Hotel Pinea 514 sob, spremljajoči kongresni center pa 1200 sedežev. Obljubljali so tudi temeljito infrastrukturno in hortikulturno preureditev območja z novimi notranjimi in zunanjimi bazeni ter rekreacijskimi površinami. V kompleksu naj bi zaposlitev dobilo 500 oseb. Vse skupaj naj bi na območju vložili okoli 200 milijonov evrov.

Letos 58, naslednje leto pa 66 milijonov evrov naložb

Za letošnjo poletno sezono so sicer v Valamarju izpeljali za 58 milijonov evrov naložb. Največ, 32 milijonov evrov, so vložili v prenovo in nadgradnjo treh hotelov v Dubrovniku – Valamar Tirena, Valamar Lacroma Dubrovnik in Valamar Club Dubrovnik. V okviru njihovega kompleksa v biseru hrvaškega turizma na jugu Dalmacije je zdaj urejeno tudi največje središče za družinsko zabavo ob jadranski obali, pravijo v Valamarju.

Za naslednjo sezono imajo v načrtu za 66 milijonov evrov investicij, od tega bo 37,5 milijona evrov šlo za nadgradnjo Hotela Eva na otoku Rab in prenovo kompleksa Rivijera v Makarski.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje