V Bosni se je odprla zemlja: “Česa takšnega še nikoli nisem videl”

Svet 19. Mar 202409:40 5 komentarjev
Mirsad Zulum, Bosna in Hercegovina, Gornji Vakuf, luknja
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

V nasadu lešnikov se je nenadoma pojavila globoka luknja, napolnjena z vodo, in vznemirila lastnika in tamkajšnje prebivalce.

“To je resnično čudo, česa takšnega še nikoli nisem videl,” je dejal Mirsad Zulum iz Gornjega Vakufa v Bosni in Hercegovini, potem ko je v svojem nasadu lešnikov zagledal skrivnostno luknjo v zemlji, napolnjeno z vodo.

Luknjo je prvi opazil njegov sin in oba sta ob prizoru ostala odprtih ust, nastanek velike luknje pa je vznemiril tudi občane v okolici, poroča portal N1 Sarajevo.

“Sin je zagledal luknjo in me poklical. Po moji oceni je do vode kakšne tri metre, potem pa še kakšne tri pod gladino,” pravi Mirsad Zulum, ki je v luknjo metal kamenje, da bi lahko ocenil, kako globoka je. Kot pojasni, ne ve, zakaj se je luknja pojavila, vendar upa, da se kaj podobnega ne bo zgodilo še na drugem delu nasada. Še posebej ker se zanj ali člane njegove družine ne bi dobro končalo, če bi se zemlja odprla pod njimi.

“Videli smo, da se je nekaj podobnega zgodilo v Srbiji, ampak na neki njivi, ne vem, tega nihče ne zna pojasniti. Tudi dežja ni bilo toliko, da bi bilo toliko vode. Čudno je, da je nastala tako nenadoma, da se je zemlja vdrla …. To je resnično čudo!”

“Morda prihaja sodni dan, nekaj se obeta”

Zraven luknje je ostala leska, za katero se vsi čudijo, da ni padla.

“Ne vem, zakaj je ni povleklo dol. Samo malo se je ukrivila. Mogoče bi kakšni strokovnjaki lahko pojasnili,” je v intervjuju za YouTubov kanal Srednja Bosna Danas dejal Mirsad. “Resnično čudo; mogoče prihaja sodni dan; nekaj se obeta.”

Sprašuje se, kaj bi se zgodilo, če bi padel v luknjo. “Kdo bi me rešil? Kdo bi me slišal? To je blato, še splezati ne bi mogel ven,” pravi.

Zdaj poskuša luknjo napolniti z velikimi kamni, vendar mnogi v komentarjih k videoposnetku tega ne odobravajo in menijo, naj raje počaka na strokovnjake, ki bodo ugotovili, za kaj gre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje