V brodolomu v Bangladešu najmanj 51 mrtvih, med žrtvami tudi 12 otrok

Svet 26. Sep 202222:40 0 komentarjev
PROFIMEDIA

V nedeljski nesreči ladje na reki Karatoya na severu Bangladeša je umrlo najmanj 51 ljudi, še 15 pa jih pogrešajo. Med žrtvami je tudi 12 otrok. Večina potnikov je bila hindujskih vernikov, ki so potovali v tempelj v okrožju Panchagarh.

“Reševalci so danes našli še 26 trupel, tako da je skupno število smrtnih žrtev naraslo na 51, do 15 ljudi pa še pogrešajo,” je sporočil vodja regionalne policije Sirajul Huda. Na ladji je sicer bilo približno 90 ljudi, od tega okoli 50 romarjev.

“Glede števila pogrešanih imamo nekaj nejasnosti, saj so sorodniki podvojili nekatera imena. Po analizi pričevanj preživelih in informacij, ki so jih posredovali sorodniki, domnevamo, da je še vedno pogrešanih približno 35 ljudi,” je za špansko tiskovno agencijo EFE sprva dejal namestnik načelnika uprave okrožja Panchagarh Dipankar Roy. Kasneje pa je policija sporočila, da se je število pogrešanih zmanjšalo, saj so mnogi poročali, da so našli sorodnike, ki so odplavali na varno.

Gasilci so zjutraj nadaljevali z reševalnimi deli, potem ko so jih ponoči zaradi teme bili primorani prekiniti.

V Bangladešu, kjer za prevoz pogosto uporabljajo na stotine vodnih poti v delti reke Ganges, so nesreče reden pojav. V večini primerov je vzrok za nesreče preobremenitev in slabo stanje plovil. Med letoma 2018 in 2021 je v Bangladešu v 326 nesrečah na plovnih poteh umrlo 462 ljudi, 315 je bilo ranjenih, 677 pa pogrešanih, je pokazala študija v okviru bangladeške univerze za inženirstvo in tehnologijo. Število takšnih nesreč se je z leti vendarle precej zmanjšalo zaradi izboljšanja vremenskih napovedi in izvajanja novih varnostnih predpisov.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!