V Bronxu en otrok umrl, trije so v bolnišnici. V vrtcu naj bi zaužili drogo

Svet 16. Sep 202317:46 1 komentar
otroci
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Pred vrtcem Divino Nino v Bronxu je v petek popoldne mrgolelo gasilcev, reševalcev in policistov. V kleti vrtca so namreč našli štiri neodzivne malčke: enoletnega dečka, dva 2-letna dečka in 8-mesečno deklico, ki so najverjetneje zaužili drogo fentanil. Gre za sintetični opiat, ki je podoben heroinu, a deluje približno petindvajsetkrat do več tisočkrat močneje kot heroin. Vse štiri malčke so odpeljali v bolnišnico, kjer so enoletnega dečka razglasili za mrtvega.

Grozljiv prizor se je zgodil okoli 14.40 v vrtcu Divino Nino na Morrisovi aveniji v soseski Kingsbridge, kjer so štiri malčke, enoletnega dečka, dva 2-letna dečka in 8-mesečno deklico, v kleti našli neodzivne.

Otroci naj bi šli spat in se zbudili okoli 14.30, poroča New York Post, vsi pa so približno 90 minut pred tem nekaj pojedli. Vse štiri so potem, ko so jih našli, odpeljali v okoliške bolnišnice, kjer so enoletnega dečka razglasili za mrtvega. Stanje ostalih treh je stabilno, je sporočila tamkajšnja policija, osemmesečno deklico naj bi zdravili zaradi dehidracije.

Policija zdaj preiskuje, ali so otroci zaužili drogo fentanil, gre za sintetični opiat, ki je sicer podoben heroinu, a deluje približno petindvajsetkrat do več tisočkrat močneje kot heroin.

26-letna Mel Ramirez, ki živi poleg vrtca, je za ameriške medije povedala, da je slišala, kako delavka v grozi kriči. “Kričala je na pomoč. Kričala je in govorila: ‘Otroci so mrtvi! Otroci so mrtvi,” je opisala. Odšla je ven, da bi videla, kaj se dogaja. Eden od otrok je ležal na tleh ob vhodu v vrtec, objokana ženska pa je poskušala pomagati drugemu nezavestnemu otroku.

“Bila sta bleda in neodzivna,” je povedala. “Usta enega od dečkov so bila odprta. Rekla sem si: ‘O moj bog. Tudi jaz ne morem storiti ničesar oziroma pomagati.”

Druga soseda, 73-letna Anna Ortiz Irving je dejala, da vrtec vodita mati in hči, ki živita v stavbi. “To je zakonito dnevno varstvo. Vrtec, ki ga obiskuje le nekaj otrok, večinoma dojenčkov, je popolnoma nov. Vodijo ga zelo pridni ljudje,” je pripomnila. Opazovala je, kako sta mati in hči vrtec urejali, po njenih besedah v skladu z mestnimi predpisi. “Če bi imela otroka, bi ga poslala tja,” je dodala.

Po podatkih mestne uprave so sicer vrtec Divino Nino, ki je licenco za dnevno varstvo prejel maja, 6. septembra nenapovedano obiskali inšpektorji, ki kršitev niso odkrili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje