V Burkini Faso vojska iz rok džihadistov rešila ženske in otroke

Svet 20. Jan 202322:42 0 komentarjev
prebivalke burkine faso
Simbolična fotografija. (Foto: PROFIMEDIA)

Na severu Burkine Faso je vojska rešila skupino 62 žensk in dojenčkov. Prejšnji teden so jih v bližini mesta Arbinda ugrabili domnevni džihadisti.

Vojaki so na severu Burkine Faso rešili skupino 62 žensk in štirih dojenčkov, ki so jih ugrabili domnevni džihadisti. Ženske in dojenčki so bili ugrabljeni prejšnji teden v bližini mesta Arbinda, ko so zunaj svoje vasi iskali hrano. Skupino so našli kar 200 kilometrov južneje, v regiji Tougouri, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Neimenovani viri v vojski so za AFP pojasnili, da je vojska skupino žensk in otrok s helikopterji prepeljala v prestolnico Ouagadougou, kjer so jih pričakali visoki vojaški častniki. “Z njihovim zaslišanjem bomo izvedeli več o njihovih ugrabiteljih, pridržanju in konvoju,” je za AFP dejal eden od neimenovanih virov.

Nekaj talkam je sicer že pred reševalno akcijo uspelo pobegniti na prostost.

Med tem je v državi v četrtek prišlo do štirih napadov domnevnih džihadistov, v katerih je umrlo okoli 30 civilistov, ki so sodelovali v podpornih enotah vojske.

Arbinda se nahaja v regiji Sahel na severu Burkina Fasa, kjer je dejavnih več oboroženih skupin. Območje poleg nasilja pesti tudi lakota.

Burkina Faso je ena najrevnejših držav na svetu. Pod pritiskom džihadistov je od leta 2015, v tem času pa je v državi umrlo več tisoč ljudi, vsaj dva milijona ljudi pa je zapustilo svoje domove.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!