V delu Zagreba močan smrad. Prebivalci tožijo o slabosti in glavobolih

Svet 02. Feb 202416:35 0 komentarjev
Zagreb
Foto: PROFIMEDIA

Prebivalce dela Zagreba zadnje dni moti močan vonj, ki naj bi se širil iz kanalizacije. Kaj ta smrad povzroča, bo znano po podrobnejših inšpekcijskih pregledih.

V delu hrvaške prestolnice Zagreb, v četrti Maksimir, se od četrtka popoldne prebivalci pritožujejo zaradi smradu, ki je nekaterim povzročil slabost in glavobole. Mestne oblasti so danes sporočile, da se neprijeten vonj širi iz kanalizacije in ne iz vodovodnega sistema, kot so po poročanju hrvaških medijev domnevali nekateri.

Sporočili so še, da so na terenu vse nujne in komunalne službe, pa tudi inšpekcijska služba za varstvo okolja in vode.

Izpostavili so, da po doslej znanih podatkih izpusta škodljivih snovi v okolje izven sistema ni bilo in da bo onesnaženje očistila centralna čistilna naprava. Dodali so še, da bo povzročitelj onesnaženja znan po inšpekcijskih pregledih, poroča portal N1 Hrvatska.

Zdravniške pomoči ni potreboval še nihče

Nekateri prebivalci so se pritoževali zaradi slabosti in glavobolov, a zdravniške pomoči v povezavi z neprijetnim vonjem po podatkih zagrebške urgence ni potreboval nihče.

Portal Index navaja izjave prebivalcev, ki so se pritoževali predvsem zaradi močnega vonja po laku v notranjih prostorih in ne na prostem. Vonj je bil po njihovih navedbah tako močan, da so mislili, da sosedi nekaj lakirajo.

Danes so se oglasili tudi iz bližnjega znanstvenoraziskovalnega inštituta Ruđer Bošković. Izpostavili so, da kemikalije odlagajo v skladu z internim pravilnikom o odlaganju vseh vrst odpadkov iz tehnoloških procesov in da jih ne spuščajo v javno kanalizacijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!