V Dubaju po vesoljnem potopu še vedno kaotične razmere

Svet 18. Apr 202420:36 0 komentarjev

Razmere v Dubaju se po obilnem deževju, ki je v torek zajelo Združene arabske emirate, nekoliko umirjajo. Še vedno sicer poročajo o motnjah letalskega prometa, na letališču pa je obtičalo ogromno potnikov. Še vedno je ohromljen tudi preostali promet, saj se voda s številnih cest še ni umaknila.

Dubaj in okoliške kraje so prizadele obsežne poplave, potem ko je v torek v delih Združenih arabskih emiratov v zgolj enem dnevu padlo 254 milimetrov dežja. Takšno količino padavin sicer v puščavski državi običajno zabeležijo v obdobju skoraj dveh let. Ujma je ohromila promet, tudi letalski.

Izvršni direktor dubajskega letališča Paul Griffiths je danes za AFP izrazil upanje, da bo eno najbolj obremenjenih letališč na svetu v 24 urah ponovno vzpostavilo stanje, podobno normalnemu. V torek in sredo so odpovedali več kot 1.240 letov, okoli 40 pa so jih preusmerili na druga letališča.

Po poročanju AFP sta letalski družbi Emirates in Flydubai danes že ponovno vzpostavili številne povezave, a s spletne strani letališča je razvidno, da je bilo odpovedanih ali preloženih več kot 200 poletov. V sredo sta bila odpovedana tudi leta iz Dubaja v Ljubljano in iz Ljubljane v Dubaj. Danes leti na tej povezavi niso na voznem redu.

Griffiths je vzpostavitev običajnega delovanja letališča označil za izziv, saj je številno osebje obtičalo na poplavljenih cestah.

poplavljene ceste
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi posledic ujme bodo šole v Dubaju ostale zaprte do prihodnjega tedna. Police trgovin so danes precej bolj prazne kot običajno, saj blaga zaradi poplav niso mogli dostaviti. Tudi v nekaterih restavracijah je zaradi omejene dobave danes ponudba skromnejša kot običajno, še navaja AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!