V Dubaju zagorelo v stanovanjskem bloku: umrlo je 16 ljudi

Svet 16. Apr 202313:15 0 komentarjev
V Dubaju izbruhnil požar
REUTERS

V četrtem nadstropju stanovanjskega bloka v Dubaju se je vnel požar. Umrlo je 16 ljudi, 9 je poškodovanih. Preiskava še poteka, po prvih podatkih pa naj bi do požara prišlo zaradi "neupoštevanja varnostnih zahtev v stavbi". Dubajske oblasti so zaradi pogostih požarov v emiratu že leta 2017 napovedale strožje gradbene predpise.

V požaru v stanovanjskem bloku v Dubaju je v soboto umrlo 16 ljudi, devet pa je poškodovanih, poročanje lokalnih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije. Požar je izbruhnil v četrtem nadstropju stavbe v soseski v starem delu tega največjega mesta v Združenih arabskih emiratih.

Pristojni organi so sprožili temeljito preiskavo, da bi pripravili podrobno poročilo o vzrokih incidenta. Po prvih podatkih je požar izbruhnil zaradi “neupoštevanja varnostnih zahtev v stavbi”, so sporočile tamkajšnje oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Dubaju, enem od sedmih emiratov v Združenih arabskih emiratih, živi približno 3,3 milijona prebivalcev, od katerih je skoraj 90 odstotkov tujcev.

V preteklosti je v mestu izbruhnilo več požarov, ki so povzročili veliko gmotno škodo. Leta 2017 so oblasti napovedale sprejetje strožjih gradbenih predpisov, da bi čim bolj zmanjšale tveganje za požare, ki so jih pripisali predvsem lahko vnetljivim materialom, ki se uporabljajo za zunanjo oblogo stavb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!