V francoskih Alpah pogrešajo dečka: policija je prekinila iskalno akcijo

Svet 13. Jul 202309:26 1 komentar
Pogrešan deček francoske Alpe
PROFIMEDIA

V majhni vasici v francoskih Alpah že od konca preteklega tedna pogrešajo dveletnega dečka, ki je bil na počitnicah pri starih starših. Policisti so po dveh dneh prekinili iskalno akcijo in bodo zdaj preučili zbrane dokaze.

Deček je izginil v soboto, ko se je igral na vrtu hiše starih staršev v majhni alpski vasici Le Verne.

Dveletnega dečka, ki mu je ime Émile, sta nazadnje videla soseda, ko je sam hodil po ulici. Stekla je velika iskalna akcija, pomagal je tudi helikopter, iz katerega so predvajali mamin zvok, vendar dečka niso našli. Najprej so ga iskali na območju petih kilometrov, nato pa so iskalno akcijo razširili, pomagali pa so si z dronom, termo kamero in psi.

Akcijo prekinili, zdaj bodo preučili zbrane dokaze

Obsežno iskalno akcijo so včeraj preklicali in se bodo zdaj osredotočili na zbrane dokaze.

Lokalni tožilec Rémy Avon je v sredo v izjavi sporočil, da obsežno iskanje ni prineslo nobenih sledi za razrešitev skrivnosti dečkovega izginotja in da ne bodo poslali več iskalnih skupin na teren.

Po njegovih besedah se bodo zdaj osredotočili na analizo velike količine informacij, ki so jih zbrali v zadnjih štirih dnevih.

V torek je tožilec opozoril, da je “z zdravstvenega vidika po preteku 48 ur glede na otrokovo starost in trenutne zelo visoke temperature, njegovo življenje zelo ogroženo”.

Teren na območju iskanja je hribovit in razgiban s številnimi potoki, regijo pa je zajel vročinski val s temperaturami okoli 35 stopinj Celzija.

Preiskali celotno vas

Več policistov, vojakov in ostalih prostovoljcev je v štirih dneh preiskalo praktično celotno vas, skupno kar 30 stavb, 12 vozil in 12 hektarjev terena v okolici vasi ter zaslišalo 25 ljudi, vendar niso našli nobenih sledi, ki bi jim pomagala pri iskanju dečka.

Od torka zgodaj zjutraj je bilo območje za zunanje osebe zaprto.

Policija še vedno upa, da ji bo na podlagi izjav prič uspelo najti dvoletnika, ki je bil na dan izginotja oblečen v rumeno majico, bele kratke hlače in pohodniške čevlje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje