V helikopterski nesreči umrl nekdanji predsednik Čila

Svet 06. Feb 202422:16 0 komentarjev
Sebastian Pinera
Sebastian Pinera (Foto: Ivan Alvarado/REUTERS)

V helikopterski nesreči je umrl nekdanji predsednik Čila 74-letni Sebastian Pinera. Tri osebe, ki so bile z njim v helikopterju, so preživele nesrečo.

V nesreči helikopterja je danes umrl nekdanji predsednik Čila Sebastian Pinera, so sporočili iz njegovega urada.

74-letni milijarder, ki je dvakrat predsedoval tej južnoameriški državi, je umrl v letovišču Lago Ranco na jugu države, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Z globoko žalostjo sporočamo smrt nekdanjega predsednika,” so sporočili iz njegovega urada.

Tri osebe, ki so bile z njim v helikopterju, so preživele nesrečo.

Pinera je bil prvič predsednik države med letoma 2010 in 2014 ter nato spet med letoma 2018 in 2022. Bil je prvi desničarski voditelj, ki je bil izvoljen na čelo države po diktaturi Augusta Pinocheta v letih 1973-1990.

“Deležen bo vseh časti in priznanja, ki si jih zasluži,” je po novici o nesreči dejala notranja ministrica Carolina Toha iz levousmerjene vlade predsednika Gabriela Borica.

Pinera je pogosto sam pilotiral svoj helikopter. Bil je nekdanji delničar državnega letalskega prevoznika, lastniške deleže pa je imel tudi v televizijski mreži in drugih podjetjih. Revija Forbes je njegovo premoženje ocenila na 2,4 milijarde ameriških dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!